Marineret laks med blomkålscouscous

Om at blive 25 år og blandede følelser

kimwendt-3682

Jeg fylder 25 år om 1 uge, og jeg har det ret blandet omkring det.
25 år er jo ingen alder og jeg elsker mine venner og familie, men samtidig føler jeg mig lidt tom. Dette indlæg er et personligt et af slagsen, som jeg i fremtiden også vil have plads til på bloggen. Desuden leder jeg ikke rigtig efter opmuntrende kommentarer. Jeg vil blot dele, hvordan jeg har det med at blive 1 år ældre, og hvordan jeg synes mit liv føles. Måske nogle kender den følelse jeg også sidder med.

Dengang jeg gik i 3.g, havde jeg en forestilling om, hvordan mit liv ville se ud idag. Jeg ville have en fed lejlighed i København (tjek), jeg ville have gode venner og familie (tjek), jeg ville have et godt job (niks), jeg ville have en kæreste (niks), og måske være semi-ung mor.

Min indstilling har altid været, at man ikke kommer sovende til noget, og jeg har altid været en fighter. Nogle gange for meget, og jeg har været/er rigtig dårlig, til at bede om hjælp. Det er både en styrke og en svaghed. F.eks. i gymnasiet, da jeg havde 3 jobs på samme tid, fik dårlige karakterer, ikke kom i skole, samt havde en kæreste, der var voldelig.

Jeg er utrolig dårlig til, når mine projekter/andet omkring mig fejler – men samtidig er jeg også god til at komme op på hesten igen, og gøre noget ved tingene. Det har jeg altid gjort på den ene eller anden måde, og nogle ting har taget mig lidt længere tid, end hvad det ville gøre idag. Man lærer heldigvis gennem hele livet, og jeg er bestemt blevet klogere. Jeg har fået bedre forbindelse til min krop, og blevet bedre til at sige fra.

Om ikke at have “jobbet” – endnu

Jeg er uddannet pædagog, og bruger ikke min uddannelse til noget som helst lige pt. Min tid går på min blog, og et deltidsjob. Jeg har de penge jeg skal bruge, men ikke hver måned.
En dag skal jeg bruge min uddannelse til noget, og jeg bruger bestemt allerede mine pædagogiske evner, i mit arbejde som kostvejleder/personlig træner. Alle mine klienter har også udtalt, at der er stor forskel på mig, og andre personlige trænere de kender, da jeg sætter mig fuldstændig ind i deres behov/liv. Jeg har en stor passion for at arbejde med det psykiske aspekt i sundhed, og det er også den vej jeg vil fortsætte med at gå.

Min ultimative drøm er at hjælpe familier med deres sundhed. Så en form for familiekonsulent, er det jeg arbejder mig hen imod – og gerne som selvstændig. Jeg har så meget at give, og jeg ved at jeg ville være rigtig god til det.

At leve af at blogge er også en ting jeg arbejder mig hen imod, men det er noget der tager tid, og jeg er på vej derhen. Jeg vil rigtig gerne udvide min blog til en blanding af livsstil og mad, og ikke kun mad, som det er nu.
Jeg vil fortsat have alle opskrifterne, men jeg vil også komme med flere personlige indlæg. Desuden vil jeg også bevæge mig ind i det pædagogiske, hvor jeg vil tale om børn & sundhed. Det håber jeg selvfølgelig i vil tage godt imod!
Bloggen vil aldrig blive som en dagbog, hvor jeg udlægger mine følelser. Jeg er stadig meget privat, og jeg har ikke lyst til, at nogle kan gå ind og læse min blog, og så ved de bare alt om mig.

Så det at fylde 25, ikke have en stabil økonomi, og ikke bruge sin uddannelse til noget, har jeg også set lidt som en fiasko. MEN! Jeg husker mig selv på, at jeg er skide god til det jeg laver nu, og det er det jeg synes er fedt – så det er da skide ligemeget med uddannelsen. Min overbevisning er, at jeg nok skal komme hen hvor jeg vil, hvis jeg arbejder for det. Og det gør jeg!

Om kærlighedslivet

Mit kærlighedsliv har ærlig talt været en rutsjebanetur uden lige. Jeg vil ikke gå for meget i detaljer, da jeg synes det er for privat til at dele online. Men i korte træk:

Min første “kærlighed” var jeg sammen med i 4 år, og nok 3.5 år for længe. Han var ærlig talt et røvhul (undskyld jeg bander, men det må man godt om sådan nogle mennesker). Han var utro og fysisk & psykisk voldelig imod mig, og jeg var for længe om at komme ud af det. Heldigvis har jeg ikke set den idiot siden jeg var 18, og det er længe siden nu.
Jeg er kommet over det han gjorde mod mig fysisk, men nogle gange så rammer det psykiske mig stadig. Jeg har haft utrolig svært med at stole på folk, og jeg troede altid det værste om den nye fyr jeg nu så. Jeg kunne også blive utrolig jaloux, og jeg hader virkelig den side af mig. Heldigvis føler jeg ikke jeg er sådan mere, og jeg er kommet utrolig langt siden ham. Jeg bliver bare så gal over, at en person kan ødelægge så mange år for en, ift. en ny kærlighed.

Den sidste fyr jeg så, kendte jeg i et år, og det sluttede i sommers. Han lovede mig hele verdenen, og jeg faldt i med begge ben. Jeg var helt skudt i ham, og han sagde også han var i mig. Han sagde til mig, at han kunne forestille sig børn og alt det gode, som i nok ved. En dag, ud af det blå, vendte han 180 grader, og ville ikke have noget med mig at gøre. Han var forvirret, og ville være single igen. Desuden kom han med udmeldingen.: “Jeg har været alle mine andre kærester utro, så det ville jeg nok også være med dig.” JAMEN OKAY! Med den kommentar, har han været lettere at komme over, for det vil jeg simpelthen ikke bruge min energi på. Men selvfølgelig savner jeg ham nogle dage, da han også blev min bedste ven.

Og hvad så nu?

Så nu er jeg single igen, og jeg nyder det også. Men samtidig vil jeg også have en at dele mit liv med en dag. Og den kommentar med at “det kommer når du mindst venter det”, kan godt pakkes væk. Jeg hader den kommentar, og jeg synes bestemt ikke den passer.
Når man er selvstændig og arbejder meget sammen med kvinder, så er det altså ikke så tit, der lige kommer en mand forbi – og heller ikke foran min dør (ville ellers være nemt).

Jeg har den indstilling, at jeg ikke leder efter en kæreste nu og her, men at jeg er åben for hvad end det kan blive til. Så vi må se. Måske banker det på døren om lidt? 😉

Men er det så slemt at fylde 25 så?

Jeg tror grunden til, at jeg har det lidt underligt med min fødselsdag i år, er fordi jeg er blevet virkelig såret, plus at min økonomi sejler. I kender måske godt det med, at når økonomien stikker lidt af, så synes man hele ens liv stinker.

Som 25, vil jeg også være mere positiv og huske på alt det fede. Jeg ejer min egen lejlighed på Nørrebro og jeg har så mange fede mennesker i mit liv. Det skal nok spille en dag.
Desuden har jeg fået klippet halvdelen af mit hår af for et par måneder siden, og det ser sgu godt ud.

Efter jeg har skrevet det her indlæg, så er det jo faktisk ikke særlig slemt og indlægget har været lidt terapeutisk for mig. Men jeg håber samtidig, at livet er lidt federe som 25, end som 24. Mon ikke? Ellers må jeg jo gøre noget ved det.

Mit budskab til jer

Nyd jeres liv. Hvis i har noget i tilværelsen, som i ikke er tilfreds med, så gør noget ved det. Hvis det er for svært, at gøre noget ved det alene, så bed om hjælp. Det har aldrig skadet, at række hånden ud, og jeg er sikker på, at der er en der vil gribe dig.

Tingene kommer ikke til dem der mindst venter det, de kommer til dem der kæmper for det.
Elsk jer selv, elsk jeres liv, og elsk dem der står jer nær. Livet er kort, og vi er her desværre ikke for evigt – så gør det du vil, mens du kan!

Jeg vil rigtig gerne høre jeres tanker om jeres alder? Har i også nedture/opture? Smid en kommentar 🙂 

   

7 kommentarer

 • Christine

  Rigtig godt indlæg du har lavet. Nogle gange har man bare brug for at lufte de stille tanker.
  Jeg blev 25 i juni og jeg synes 25 er så meget federe end da jeg var 24, 23 osv.. kan ikke forklare hvorfor, men glæd dig! Lige pludselig flasker tingene sig altså på besynderlig vis 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camillemaja

   Jeg havde det også mega fedt, da mit 24’ende år startede. Så det vender nok, ligeså snart der er mere styr på tilværelsen. Nogle gange får man bare sådan nogle tanker!
   Tak for kommentaren 🙂 !

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du har helt ret. Du skal nok nå dertil, hvor du ønsker at være. Som du skriver, man må arbejde lidt for det. Jeg har selv fødselsdag om 2 uger, og bliver 24. Selvom vi faktisk er omkring samme alder, så så jeg dig lidt, (det gør jeg stadig), som hende den sej, ældre “søster/ven/bekendt”, der gennem dit arbejde og med din vejledning hjalp mig med nogle ting. (Det lyder måske mærkeligt at bruge det ord, men håber du forstår min tankegang). Kort forfaldt, så har jeg mega meget respekt for det du laver, og beundre dine valg. Og det er måske derfor jeg har set dig som ældre? Jeg ved det ikke, og kan ikke helt forklare det, men du skal hvert fald have tak for din vejledning. Min motivation er ved at vende på alle fronter, dog stadig uden job, men er begyndt at se lysere på tingene igen. Mon ikke kost og træning så snart følger trop? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camillemaja

   Ih hvor du sød Louise, og hvor er jeg glad for det går dig meget bedre. Husk altid du kan skrive til mig, for en snak om livet og andet du har brug for.

   1000 tak for din kommentar, og dine søde ord. Og jeg forstår fuldstændig hvad du mener!
   KH!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak. Det sætter jeg virkelig pris på. <3
   Godt at du forstår, hvad jeg mener. Har tænkt mere over, hvordan jeg ellers kunne formulere det, og kom frem til noget lidt bedre. Mine ord er egentlig: Du er en jeg ser op til. 🙂 I mange af mine tilfælde, har folk jeg har set/ser op til bare altid været en del år ældre. Men hvorfor kan man ikke se op til folk på ens egen alder? Det lyder måske skørt, men måske er det også lidt det der med, at man ikke føler, at man selv er der, hvor de andre er. Men som sagt, netop pga., hvad du laver og har kastet dig ud i, så er du en inspiration på flere områder – Mad og motion, men også det at være selvstændig og kunne leve af bloggen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Åh hvor jeg dog hader at han har ødelagt dig så meget 🙁 Vidste ikke at han stadig spøgte i dit sind! 26 år til December, har hus, barn, 2 biler, 2 hunde, campingvogn og båd – Men for FANDEN hvor jeg savner det liv DU lever engang imellem. Jeg ville ønske at jeg ikke havde så travlt, og nød det “frie” liv MEGET mere end jeg gjorde! Jeg tror på at din drømmemand nok skal komme – om han er fra Tinder eller whatever, så skal han nok komme ♡

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camillemaja

   Han spøger stadig desværre, og jeg hader det også. Men det er meget bedre nu!
   Det frie liv, bliver lidt for frit synes jeg snart 😉 Du må få manden til at passe hjemmet, og komme til kbh snart <3.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marineret laks med blomkålscouscous