Lakridsfudge

Hjemmelavet blomkålstærte

IMG_0650

Blomkålstærte er super sundt, og ikke mindst nemt at lave. Denne opskrift er lige til at gå til, og så kan du også lære at lave din egen tærtedej. Mums!

Jeg synes efterhånden at de blomkål, som jeg kan finde nede i Netto, bliver mindre og mindre. Så nogle gange ender det med, hvis man skal lave en stor tærte, at man har brug for 2 stk. Jeg smuttede derfor forbi Torvehallernes frugt og grønt bod, hvor jeg fandt det største blomkål jeg har set.

I et blomkål var der til en tærte på 8 personer. Helt sikkert et hit her i huset. Sparede både lidt penge, og så var der også rigeligt tærte, så noget kunne blive frosset ned.

Opskriften er til 8 gode stykker – server evt. lidt tilbehør til. 

Opskrift

Tærtedej

  • 100 g fuldkornsmel
  • 225 g hvedemel
  • 0.5 dl olie
  • 0.7 dl vand
  • 40 g smør
  • 1 tsk salt

Tærten

  • 1 stort blomkål, eller 2 små
  • 1 bakke cherrytomater
  • Feta
  • 1 bundt forårsløg/3 stk
  • Salt & peber

Æggemasse

  • 4 æg
  • 3 spsk. hytteost
  • 3 spsk. creme fraiche 5%
  • 40 g parmesan, revet (kan undlades, hvis du ønsker en mere fedtfattig tærte)

Fremgangsmåde

  • Start med at tænd din ovn på 200 grader, varmeluft
  • Skyl og skær din blomkål ud i mundrette stykker. Smid alt blomkålen i en gryde og dæk til med lidt vand. Husk lidt salt
  • Når blomkålen koger, skruer du ned, og lader den småsimre lidt. Blomkålen skal stadig have lidt bid i
  • Rør din dej sammen og rul den helt flad. Smør et fad med lidt olie, og tilsæt dejen. Få den godt ud i kanterne og stik lidt huller i bunden, med en gaffel
  • Forbag din tærtedej 10 minutter, når ovnen er varm
  • Pisk i mens din æggemasse
  • Efter 10 minutter, tager du din tærte ud igen. Tilsæt blomkål, halve tomater (efter behov), feta (efter behov), og forårsløg
  • Hæld din æggemasse udover, og giv den ca. 35-40 minutter i ovnen på 200 grader.

Velbekomme 🙂

. . . Mangler du inspiration til en sund livsstil med nemme opskrifter ? så læs lidt om mit opskriftshæfte her!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Lakridsfudge