Risotto med svampe

IMG_9568

Risotto er en af mine absolut yndlings spise, og især hvis vejret er lidt skidt, som nu. Derudover er det sååå nemt, at lave en god risotto, og kræver egentlig ikke særlig lang tid. Jeg tror vi brugte 40 minutter på vores.

Opskriften er til 4 personer, og jeg plejer ikke at servere noget til, da jeg synes risottoen er nok i sig selv. Men er sikker på, at du kan servere et lækkert varmt brød til.

Rigtig god fornøjelse!

Opskrift 

  • Olie til stegning
  • 4 skalotteløg eller 1 alm. stort løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 500 g blandede svampe (jeg brugte; champignon, kantareller og portobello) ? halvdelen skal bruges til topping
  • 300 g ris (risotto/grødris)
  • 2.5-3 dl hvidvin (bare en billig en)
  • 1 liter grøntsagsbouillon (2 firkanter med 1 l kogt vand)
  • 4 spsk. æblecideredikke/citronsaft
  • 60 g smør
  • 100 g revet parmesan
  • 1 bundt persille

Fremgangsmåde

  • Hak halvdelen af svampene i mundrette stykker og stil til siden
  • Hak løg og hvidløg fint og smid dem på en varm pande, med lidt olie
  • Giv dem et par minutter og tilsæt derefter dine svampe
  • Giv dem et par minutter og skru derefter op for varmen
  • Tilsæt dine ris og lad dem svitse et par minutter
  • Hæld hvidvin over og lad dem fordampe før du gør mere
  • Hæld bouillonen i lidt efter lidt, så det risen har suget det ind, inden du tilsætter næste omgang (ca. 10-15 minutter)
  • Tilsæt eddike/citronsaft
  • Tilsæt 50 g smør, parmesan, persille og smag til med salt og peber. 
  • Herefter tilføjer du en ekstra ske fond, så risottoen ikke er så tyk, og lader det koge lidt ind igen. En risotto skal kunne flyde lidt ud. 
  • Steg de resterende svampe i resten af smørret og krydr med salt og peber ? Kom dem i risottoen, eller brug dem som topping
  • Server med ekstra parmesan, svampe og persille

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.