Rødbedehummus

IMG_9535

Rødbedehummus er nok en af mine nye yndlings smørelser! Jeg bruger det efterhånden sammen med mange ting, men min absolut favorit, er en mad med: hummus, avokado, feta og granatæble.

I har sikkert set, at flere caféer tilbyder en lækker avokadomad, og ofte også til den dyre side. Jeg synes mange tager for mange penge for sådan en mad, og derfor ville jeg prøve at lave det selv. Det blev ekstremt vellykket, og kan kun anbefale det samme til jer!

Det tager lidt over en time at bikse sammen, men det er kun fordi rødbeder tager tid at koge, og kan egentlig passe sig selv.
De kikærter jeg bruger, køber jeg for ingen penge nede i Netto. De er allerede færdige, og jeg plejer blot at skylle dem fra det vand, som er i den dåse, de kommer i.

Der er til ca. 6 personer, og til mange flere, hvis du blot bruger det som smørrelse.

Opskrift

  • 2 store rødbeder (ca. 430 g)
  • 1 spsk tahin (kan undlades)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk æblecideredikke (kan undlades – tilføj evt. ekstra citron)
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk olie
  • 2 tsk spidskommen
  • En dåse kikærter (ca. 250 g)

Fremgangsmåde

  • Start med at skræl dine rødbeder og skær dem derefter i tern
  • Dæk rødbederne i en gryde med vand og lidt salt
  • Når de koger, skruer du lidt ned og lader dem passe sig selv – de er færdige når de glider af din gaffel
  • Lad dem køle af lidt og bland imens de resterende ting
  • Hæld vandet fra kikærterne fra og ned i en skål
  • Tilsæt tahin, spidskommen, presset hvidløg, æblecideredikke, citronsaft og bland det sammen
  • Tilsæt dine rødbeder og blend det hele med en stavblender/foodprocessor
  • Pynt evt med lidt frisk persille og ekstra olivenolie

Velbekommen 🙂

Ps. Det lækre rugbrød i kan se på billederne, er en blanding jeg har brugt fra Finax, kaldet “Kernerugbrød”

Læs også

1 kommentar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.