Koldskål - den bedste sommerdessert

Svampet gulerodskage med ostecreme

IMG_6848

Gulerodskage er rigtig lækker som dessert, og jeg har glædet mig til at dele denne opskrift med jer.
Sidst jeg lavede den var til min fødselsdag, og den er altid et hit. Det er faktisk en opskrift, jeg har lavet sammen med min mor, som er ligeså glad for madlavning, som jeg selv er. Hun har givet mig utrolig mange fif i køkkenet, og denne opskrift er kun et glimt af det.

Men tilbage til denne gulerodskage. Opskriften er ret nem og jeg mener selv, at alle kan være med.
Kagen er rigtig dejlig krydret, svampet og den bliver kun bedre, med en god ostecreme på toppen!

Kagen er til 8-10 personer:

Opskrift

Kagen:

  • 3 æg
  • 120 g brun farin
  • 2 revede æbler
  • 3 store revede gulerødder
  • 3 tsk kanel
  • 2 tsk kardemomme
  • 1 tsk bagepulver
  • Nip salt
  • 170 g Finax hvedemel

Ostecremen:

  • 120 g natural flødeost
  • 50 g smør
  • 2 tsk vanilje
  • 100 g flormelis

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 180 grader, varmeluft
  • Start med at pisk æg og brun farin til en cremet masse
  • Riv æbler og gulerødder og tilsæt i din farinmasse
  • Tilsæt de resterende ingredienser og pisk igen
  • Find en passende form og beklæd den med bagepapir
  • Som i kan se på billedet er min kage ret lav – den fik kun 25 minutter. Hvis din form er højere, så stik i kagen undervejs, for at se om den er klar
  • Når din kage er kølet af, pisker du din ostecreme sammen. Jeg har faktisk ikke prøvet at lave en creme uden smør, men prøv din frem!

Hvis du er kageglad, så prøv også denne: Hjemmelavet brownie

God fornøjelse og hav en dejlig dag!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Koldskål - den bedste sommerdessert