Kyllingedeller

Brownie med “alt det forbudte”!

img_5782

Hvis jeg kunne spise kage hver dag, så tror jeg at jeg havde gjort det. Jeg elsker kage! Som i virkelig elsker! Der var jo en grund til jeg tog 20 kg på for nogle år siden. Det går desværre ikke at spise kage hver dag, og selvom jeg elsker sunde alternativer til kager, og andre søde sager, så har jeg endnu ikke fået noget, der kan erstatte denne her brownie. Og det skal der heller ikke!

Jeg bliver så TRÆT af alle de alternativer, hvor du nærmest skal få fløjet noget hjem fra udlandet, før du kan lave din gluten-sukker-æggefrie kage.
Misforstå mig ikke, jeg kan godt lide at få sunde alternativer, og det kan smage helt fantastisk, hvis man ved hvad man laver. Men hvis man får et stykke kage engang imellem, med mel og sukker, så sker der altså ikke noget ved det.

Det handler om at spise sundt og varieret – med plads til lidt kage.

Opskriften har jeg lavet sammen med min mor,, og brownien er fast inventar til fødselsdagene, her i familien. Derudover så lavede min mor også denne, til min søsters bryllup, til 60 mennesker. Så sejt! Alle elskede den og det er blandt andet også derfor, at jeg vil dele min “farlige” brownie med jer! 😉 Og, så er der mange der har spurgt om opskriften, så her får i den.

Ca. 16 gode stykker

 

Opskrift

  • 4 spsk kakao
  • 1 tsk salt
  • 250 g smør
  • 200 g mørk chokolade (over 60%)
  • 500 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 6-7 æg
  • 140 g hvedemel

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader, varmeluft
  • Smelt chokolade, smør sammen i en god gryde – når det er smeltet, tilsæt halvdelen af sukkeret og rør rundt
  • Lad det køle af
  • Resten af sukkeret piskes godt op sammen med æggene, vanilje, salt, kakao
  • Rør mel i
  • Når chokolade/smør/sukker blandingen er kølet lidt af, hældes det i en tynd stråle, i resten af dejen, mens der røres. Pisk derefter det hele godt igennem
  • Jeg har faktisk ingen bagetid på kagen, men det plejer at være omkring 25-35 minutter. Den skal stadig være klistret, når den kommer ud. Brug en kniv til at tjekke!
  • Hvis den stadig er for klistret, når den kommer ud, så lad den stå i sit varme fad, så skal den nok blive rigtig lækker!
  • Og omvendt, hvis den måske har fået for meget, så tag den ud af sit fad

Selv tak! 😉

img_5774

   

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kyllingedeller