Rabarberkompot

Lun sommersalat med couscous og søde kartofler

DSC_1480

I denne varme har man ikke altid lyst til en tung aftensmad. Jeg lavede derfor denne sunde couscoussalat med lune søde kartofler. MUMS! Den er både lækker alene, men også som tilbehør.

Den søde kartoffel (batater) ligner lidt en kartoffel, og har navnet efter en, men har faktisk ikke meget med en kartoffel at gøre. Søde kartofler er botanisk set slet ikke kartofler, men en jordknold (rødder). Den søde kartoffel har et højere fiberindhold, end en almindelig kartoffel og også et højere indhold af beta-karoten end nogen anden grønsag ? inklusiv gulerødder.

Et vigtigt antioxidant

Beta-karoten er en vigtig antioxidant, som er god for synet, styrker huden og slimhinderne i tarm-, luft- og urinveje, beskytter mod infektioner og reducerer risikoen for at få kræft samt angriber og ødelægger svulstceller. De er også en god kilde til A- og E-vitaminer, mineraler, fibre og antioxidanter.

Selvom en sød kartoffel er super lækker, så er den mere energiholdige end almindelige kartofler og bør derfor ligesom disse indtages med måde, hvis man vil slanke sig eller bevare idealvægten.

DSC_1474

Nok om hvad de søde kartofler gør – her får i opskriften, som er til 3-4 personer:

Opskrift:

  • Frisk spinat efter behov (skyllet)
  • 1 rødløg
  • Feta
  • 1 bakke cherrytomat
  • 1 bakke søde kartofler, ca 300-500 g
  • Græskarkerner (kan undlades)
  • Saft fra 1 lime
  • 200 g couscous

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader, skær dine kartofler i tern og vend dem i lidt olie, salt og peber.  Giv dem 20 minutter, når ovnen er varm
  • Kog vand til din couscous – vandet skal kunne dække dem og derefter tildækkes i fem minutter
  • Mens du venter på dine kartofler begynder du at snitte dine løg, feta, cherrytomater og skyller din spinat
  • Couscousen er klar og hæld herefter  saften fra en lime udover. Bland det hele sammen med de førnævnte ingredienser
  • Når dine søde kartofler er klar, blander du det hele sammen og smider lidt græskarkerner på toppen

Velbekomme!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarberkompot