Kærlighed og Tinder

Chokoladeboller

DSC_1449

Hold nu fast det er længe siden jeg har lagt noget op på bloggen! Min inaktivitet skyldes at jeg har skrevet eksamen siden september og Bachelor siden midten af november. Overskuddet har simpelthen ikke været der! 🙂
Men nu er bacheloren afleveret og skal forsvares på torsdag. Er så spændt og er sikker på det nok skal gå rigtig godt!

Jeg har lavet lidt lækkert i form af et sundere alternativ til chokoladeboller, til at smide ud til jer! De smager så godt, og er endnu bedre med lidt smør på – især når de stadig er lune. Hvad er bedre end lune boller med smør på? Ja det ved jeg næsten ikke 😉

Opskriften er til ca. 20-22 boller:

Opskrift

  • 700 ml lunken vand
  • 50 g gær (1 pakke)
  • 2 spsk salt
  • 1/2 spsk kardemomme
  • 1/2 spsk vaniljepulver
  • 2.5 dl havregryn
  • 1 dl hørfrø
  • 1/2 dl solsikkefrø
  • 2 spsk honning
  • 250 hvedemel
  • 350 rugmel
  • 150 gram mørk chokolade (jeg plejer at bruge 76-80 %)
  • 70 g hasselnødder (jeg bruger hasselnøddeflager, og rister lidt på panden til de er gyldne”’

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i det lunkne vand
  • Tilføj; salt, kardemomme, vaniljepulver, havregryn, hørfrø, solsikkefrø og honning og rør rundt
  • Tilføj rugmel og hvedemel og rør igen
  • Jeg bruger en røremaskine, men ellers er det bare at ælte med hænderne!
  • Hak hasselnødder og rist til de er gyldne med svag varme og rør i dejen
  • Hak chokoladen groft og VEND i dejen
  • Lad dejen hæve mindst 1 time et lunt sted
  • Efter en time tænder du ovnen på 250 grader, varmeluft
  • Brug en ske som måleenhed og tag et stort scoop med top på
  • Jeg har også en skål med koldt vand stående, så jeg bedre kan forme bollerne. Det gør ikke noget at de ikke er helt glatte og fine, jeg synes personligt de ser mere lækre ud, når de er mere rustikke.
  • Placer 9 boller pr. plade og lidt vand/mælk at pensle med
  • Derefter skal de i ovnen i 10-12 minutter. Hold øje med dem, og tag dem ud, når de har en lækker gylden farve
  • Min første portion boller på 12 minutter blev lidt for mørke og de næste to plader, gav jeg derefter kun 10 minutter. Men det er en smagssag tror jeg!

 

DSC_1447

 

Bollerne smager så godt med lidt smør på og også uden noget

Velbekommen!

DSC_1450

Camillemaja


   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Kærlighed og Tinder